måndag 10 januari 2011

På utflykt till Stanford

Så här lugnt ser det ut i Stanford, nästan inga
höga murar eller stängsel runt tomterna

Ute på promenad

Frukost stekt på "skottel braai"

Tonys patio

Elle myser framför TV:n i Ikea-soffan!

Då var det dags att bege sig ifrån Cape Town och styra kosan till Stanford, en pytteliten ort cirka två timmar från CT. Men resan var äventyrlig, vi åkte i hård blåst och en tät dimma. Uppför med slingrande vägar i hällregn och en sikt med några få meter framför bilen. Det lättade efter en stund och man kunde köra lite snabbare igen. Första gången jag kör under liknande omständigheter och det var lite läskigt måste jag medge. Jag ser fram emot första resan i snö.

Vi åkte förbi Hermanus som är känt för sitt valtäta vatten. Vi såg mest en trafiktät genomfartsled. Det var mindre exalterande. Stanford ligger inte långt ifrån Hermanus och efter en halvtimmes köande kunde vi köra vidare och var framme vid tolvtiden hos Fredriks kollega Tony. Han hade ett underbart hus med öppen planlösning. Han bjöd på lunch och sedan gick vi på promenad i byn. En liten tur hann vi med på lokala puben där Tony skriver upp sina inköp på barnotan. Det kändes väldigt familjärt och invånarna här har järnkoll på varandra. Allt som händer dyker upp i lokala tidningen the Stanford River Talk.

En annan kollega från Sverige var också på besök, detta par har varit ex-pats tidigare. Vi grillade gott på kvällen och morgonen efter var det dags att bege sig till Knysna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar