torsdag 27 januari 2011

Nybliven vardag


Så nu har vår tjej börjat skolan. Och vilken start! Hon är så glad över alla nya kompisar och sin snälla fröken, Mrs Hussein. Klassen (Grade 0 - The Noughties) har en blogg för alla er som är intresserade: stmarysptagrade0.blogspot.com

De har ett schema, se nedan. Elle kom hem en dag och instruerade sin far att man inte får äta och dricka när man knappar på datorn. "Nej, det är riktigt", sade Fredrik med munnen full av äppelmunk och gick bort från datorn. Det hade hon lärt sig på "Computers" - lektionen.



Föräldrar blir också inskolade, vi måste lära oss en massa rutiner. Vi måste signa ut Elle när vi hämtar henne varje eftermiddag. Matlåda ska med, håret på barnet måste vara uppsatt med speciella hårband, barnet får ej lämna skolgården utan strumpor och skor... Här i SA går barn barfota så ofta som möjligt och även på skolgården när man leker är det ok. När man lämnar skolan måste uniformen vara komplett, tänk på att barnet representerar skolan. Vi har fått inbjudan till cocktail-party på fredag, det ser vi fram emot. Vi har blivit inbjudna till föreläsningar om en metod hur de lär barnen läsa, skriva och stava. Det ser vi mycket fram emot.

Andra terminen, som börjar första mars, kommer extraaktiviteterna starta. Elle har valt pottery (keramik) och drama. Ni vet ju sedan tidigare att hon simmar och att hon går på musikundervisning. Hon kommer få ett hektiskt schema men hon älskar verkligen sin nya skola. Vi har inte sett henne så glad och harmonisk på länge. Hon är ledsen för att hon inte får gå i skolan på lördagarna och söndagarna. Undrar hur länge det varar?

Elle har ju också fyllt år. Förra helgen hade vi kalas. Vi hade ett poolparty, det blir väl det sista, nästa år blir ju ett kallt januari i Sverige. Vi dekorerade cupcakes och badade mest. Barnen skötte sig själva i stort sett och det hela gick smidigt. Men vi var bra trötta när alla gått hem och somnade tidigt på kvällen.




Kommande helg blir lugn och vi tänker gå på bio och kanske ta en frukost med familjen Buchan på söndag. Vi kan behöva vila upp oss efter att gå upp så tidigt på mornarna, men det är bra inskolning för mig, det kommer inte bli så jobbigt att gå upp och åka till jobbet när det blir dags...

2 kommentarer:

  1. Får man vara nyfiken och fråga vilken skola Elle har börjat på? Grade 0. motsvarar det 6- årsverksamhet här hemma?
    Vad fint det ser ut, förstår att hon trivs!
    //Helene

    SvaraRadera
  2. Hon går på St Marys DSG inne i Pretoria, som är en anglikansk flickskola. Med anor sedan 100 år tillbaka. Grade 0 är i princip som 6-årsverksamhet, men lite mer skolinriktad.
    Hon trivs superbra och vi är verkligen glada för henne!
    /Fredrik

    SvaraRadera