onsdag 12 januari 2011

En dag med Luciënne och Arno


På söndagen åkte vi till Kalk Bay och mötte upp med Arno och Luciënne. Arno är kollega med Fredrik och Luciënne är vår kontaktperson här nere och som hjälper till med diverse saker och ser till att vi sköter oss!

Vi började med en kaffe för att sedan titta lite i butikerna. Kalk Bay har tills ganska nyligen varit ett nedgånget område och sedan fått en fin vårstädning. Butiker, fik och restauranter har öppnat upp och lockar folk. Vi hittade lite smått och gott att shoppa.

Lunch intogs på Kalky's som ligger i hamnen och har färsk fisk, direkt från fiskebåtarna som lägger till med sin fångst några meter därifrån. Vi åt förstås fish n' chips som var riktigt yummie. Vi sparade resterna till måsarna som vi matade på bryggan. De tog maten ur våra utsträckta händer när de flög förbi. Precis då kom en fiskebåt och lade till och med den kom sälarna. De visste att någon smakbit skulle de få. De guppade omkring i vattnet i väntan på att något skulle kastas i. De är faktiskt väldigt stora och en del kröp upp på trappstegen och var mycket ivriga att få sin del av kakan.








Senare tog vi en drink på den kubanska baren precis vid vattnet. Elle fick en alkoholfri drink från menyn med titeln "Designated Drivers". Vi tog ett kort på menyn så ni får se vilka priser vi har här i Sydafrika och då tycker jag och Fredrik att Cape Town är dyrt jämförelse med Gauteng.



De ville visa oss Fish Hoek Beach och magiskt nog sprack det mulna vädret upp och vi tog oss till stranden. Elle plaskade omkring vid strandkanten och gjorde sandslott.



Vi avslutade dagen med att bjuda Arno och Luciënne på middag på ett hak strax bortom Fish Hoek. Vi hade en kanondag tillsammans och de visade oss en sida av the Cape som vi nog inte hade sett på egen hand.

2 kommentarer:

  1. Ni har ju varit i princip hemma hos oss! Synd att jag inte visste det tidigare. "Haket" strax efter Fish Hoek var det möjligtvis Dixies, i Glencairn? I så fall är det vårt stamställe. Vi bor bara 5 min gångväg därifrån!

    SvaraRadera
  2. Visst var det Dixie's. Vilken fin utsikt! Jag älskar havet och i Cape är det riktigt mäktigt med så stora hav som rullar in. Saknar Saknar att bo vid vatten! Vi får träffas nästa gång vi är nere. Hoppas ni hade en fin jul och gott nytt på er.

    Vänligen/ Jennie

    SvaraRadera