torsdag 31 december 2009

Sista dagen och Elle lär sig simma!


simma lugnt!

Vi har känt det på gång under en tid nu, Elle har bestämt sig att lära sig simma. Hon vill helst inte ha armpuffarna på sig. I St Lucia badade hon oupphörligen och bottnade i en stor del av poolen. Hon kastade sig ut och sprattlade sig tillbaka. Vi började aktivt instruera och fortsatte även i poolen hemma. Nu tar hon riktiga simtag och simmar fram och tillbaka i poolen för egen maskin. När hon blir trött liknar simmet mer hundsim men hon håller sig uppe på ytan. Vi är riktigt stolta över vår lilla tjej. Tänka sig att hon lärde sig simma innan hon fyllde fem - hon slog sin mor som lärde sig när hon var fem! Körkortet lär hon ju ta när hon är yngre än jag var.
Lunch på Irene Farm

Det är en kalv därinne!


Sista dagen med familjen var lugn. Medlemmarna packade och vi städade ur och började tvätta. vid lunchdags åkte vi till Irene Dairy Farm, nästgårds, för att äta lunch. Farfar Mats blev betagen i lantlivet och filosoferade om att köpa en mindre lantgård. Farmor såg mindre road ut. De delade nog inte samma romantiserade bild av en liten lantgård!
Vi såg när korna blev mjölkade och hälsade på kalvarna. Vi besvärades av envisa flugor vilka hör till bongårdar men som cityslickers är det svårt att vänja sig. Elle gillar och klättra på traktorn. Fredrik och jag undrade om hon kanske kommer gilla motorer?

Under dramatiska regn- och åskstormar skjutsade vi familjen till flygplatsen. Det kändes otroligt ledsamt. Jag avskyr att säga hejdå. Undrar när vi ses nästa gång? Nästa besök vi får från Sverige är Monika min pluggkompis från Linköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar