onsdag 30 december 2009

Seringa Lodge

Seringa Lodge, vårt rum till vänster.

Efter tre härliga dagar i St Lucia for vi vidare till White River - Witrivier på afrikaans. Vägen var om ännu mer dramatisk än mellan Piet Retief och kusten. Jag tror vi åkte genom Drakensbergen, borde egentligen kolla upp mina fakta men ni får rätta mig om jag har fel. Det var branta slingriga vägar och Hyundaien fick arbeta i backarna må ni tro. I Nelspruit, då vi nästan var framme fick vi stanna för att köpa ett minneskort till farfars kamera. Då var vi möra och ville bara komma fram. En halvtimme senare åkte vi in på gården till Seringa Lodge, driven av ett sydafrikanskt/svenskt par. Det var väldigt fint och mysigt. På kvällen serverades trerätters middag.

Klockan fyra på morgonen klev vi upp och hoppade in i en Toyota Quantum för styra kosan mot Krugerparken. Tydligen ska man vara först ut för att hinna se något. Roger vår värd vid lodgen och tillika guide uttryckte det så här: "Early bird catches the worm". Lite sanning var det nog i det. Första stora upptäckten var en vilande White Rhino. Han såg ut att ha det så skönt och så kom vi med kamerorna och störde. När vi for var det dags för nästa ekipage att komma. Undrar hur länge han stannade kvar? Vi såg vildhundar, två små flockar. Detta var en bra spotting eftersom det endast finns 120 exemplar i hela parken. Parken är större än Wales, så ni får en uppfattning om storleken.
Andra spännande djur vi såg var elefanter, zebror, giraffer (eller zeleraffer som Elle säger), hyena, marabou(?)storkar, babianer, afrikansk buffel, mungosar, dyngbagge med bajsboll och sin hona rullande på, massor olika fåglar, en klippspringer, olika antiloper. Det mest fantastiska var ändå när vi råkade åka in på en väg som endast ledde till en grustag, skulle precis vända och upptäcker 4 lejon liggandes endast några meter ifrån oss. Inga andra bilar i närheten. De tittade på oss men låg kvar tills solen nådde deras skuggiga plats, då reste dig sig, en efter en och försvann i bushveld.
Vi fikade och stannade för att gå på toa men åkte inte hem förrän till halv fyra. Lång dag men det var det värt. När vi var tillbaka badade vi i poolen och senare åt vi ännu en brakmiddag. Nästa dag var vi tillbaka i Centurion för att förbereda julmiddagen.

Flemande lejon, åh så gott honan luktade tycker bushveldens konung!

En vilande vildhund.

Elefanthane.

Noshörningen som vilar i tidiga morgontimmen.

1 kommentar: