torsdag 31 december 2009

Julafton på 14, Palmetto Close

Julmat!


Så var det julafton. Vi bestämde oss att köra en alternativ jul men hade en liten julklappsutdelning. Morgonen började med att Elle öppnade sin sista lucka eller låda i sitt tåg. Hon har varit fantastisk som inte tjuvkikat trots att kalendern stått framme under hela december.

Vi åkte ett gäng och inhandlade maten och de sista julklapparna. Det var mycket folk på Centurion mall. När vi kom hem satt vi vid poolen och solade en del innan vi satte igång grillen. Farfar hade med sig sill så vi startade sedan måltiden med klassisk sill och potatis. Tomten kom på besök och hade med sig ett paket till Elle och ett till hennes kusin Filip. Elle undrade hur tomten hittat hit och ville hjälpa honom med renarna. Pappa Fredrik sade att renarna nog skulle bli för blyga och föreslog att hon skulle leka med sin speldosa istället. Han hjälpte tomten ut själv och såg till att Tomten fick något att dricka! Senare sa Elle att tomten var en riktig människa och vi undrade vad hon menade med det, hon hade minsann sett händerna och fötterna. Men vi sa att det är klart att tomten är en riktig människa och sen var det bra med det.

Farmortomten som kommer varje jul var med i resväskan!

Filip får paket men tycker gräset är lika spännande!

Vi hade en riktig braai med kycklingspett och biffar, sallader och annat gott. Vi hade gjort fruktsallad till efterrätt. Efter maten hade vi julklappsutdelning på gräsmattan! Och tänka sig, tomtens farmor kom på besök... eller var det farmortomten? Vi redde aldrig ut det där.

Julmat.

Det kändes inte riktigt som jul men det var mycket mysigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar