torsdag 31 december 2009

Moyo - en riktig brakmiddag.


På juldagen var det klart sedan länge att flera familjer skulle träffas på Moyo, en restaurant och äta tillsammans. Fredrik och jag som aldrig varit där försökte föreställa oss var det var för restaurant. Det var ett jättehäftigt ställe där man sitter ute och tar mat själv vid en gigantisk buffé. Det var god mat men det var snarare konceptet som gjorde det hela till en upplevelse. Det var afrikanska sånger, ett band som spelade och olika små uppvisningar vid borden. När vi kom fick vi tomteluvor med pärlhantverk men det blev snart varmt under luvorna så de åkte av ganska kvickt. Vi har sparat våra som souvenirer. Settingen var fin vid en park med en liten damm. Det var mycket folk som strosade omkring. Barnen kunde leka så snart de var färdiga med maten.

Elle och Axel är lite förtjusta i varandra och lekte tillsammans, eller snarare bossade Elle runt stackars Axel och viftade och pekade hur man skulle leka. Axels pappa, Stefan, berättade att Axel skulle "fia" till Elle. Han hade frågat kvällen innan hur man gör när man "fiar". Om frieriet tog plats vet vi inte. Vi har frågat Elle, hon säger att de är kära i varandra men det framkommer inget om frieriet. Hon kanske inte riktigt har greppat konceptet med fästman ännu! :)

När kaffet kom in kom även en dam som målade ansiktsmålningar. Med svart och vit färg kunde man få diverse motiv målade på kinden. Efter middagen satte vi oss på gräsmattan i parken en bit bort från restauranten och bara jäste på filtarna.



Ännu en hård dag i Sydafrika...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar