måndag 28 december 2009

Irene Market och Lejonparken.

Så kom de, familjen Wincent, bestående av farmor, farfar, syster med pojkvän och kusin. Fredriks familj. Och som vi väntat. Först, den 8 december landade Monika och Sofie och lille Filip så klart. De hämtades på Tambo Airport. Första veckan blev lugn med shopping och spabehandlingar. På lördagen var vi på Irene Market, en marknad med stånd fyllda av mat, blommor, konst av olika slag och en massa krims-krams. Vi spenderade en hel förmiddag där. Det är ett hett tillhåll för boer och man blir oftast tilltalad på afrikaans. Vi hittade hur som helst en del souvenirer och tavlor som ska upp på väggarna hemma på Gärdet.

Irene Market

Elle och Fredrik fastnar både på bild och i spegeln.

På kvällen var det fest, inflyttningsfest och vi bjöd in de expatsfamiljer vi umgås med. Det var nog mer fart på barnen än på de vuxna men det dracks en hel del vin och öl. Vi hade ordnat med enkel mat som faktiskt gick åt. Barnen badade i poolen... när första sällskapet kom hann de knappt innanför dörren innan första barnet nästan ryckt av sig skjortan för att hoppa i plurret. Man vet att det är en bra fest när man hittar ett par byxor i buskarna och man måste fråga vem de tillhör!

Inflyttningsfest!

En vecka senare landade Mats och Fredrik. För att inte ni följare ska bli förvirrade och blanda ihop fredrikarna kallar vi denne Fredrik för Larsson. Vi tog med familjen på en tur till the Lion Park utanför Jo-burg. Det var på rekommendation av Zetterlindarna. Kattälskare som man är kan man ju inte motstå att klappa små lejonungar.
Efter en nästan icke nämnvärd detour, Fredrik klagar på GPS:en, kom vi fram och började med att titta på geparder, giraffer, strutsar och en stor best till hyena. Jag kunde knappt bärga mig tills det var dags att få känna på en riktig lejonunge. De var så härliga och underbart söta. Man hade ändå respekt för deras klor och tänder och var ytterst försiktig. Det är trots allt vilda djur vi talar om. Deras päls var ganska sträv men de var ändå mjuka. En del kunde naffsa lite efter handen när man vill klappa dem. Detta var en riktig höjdpunkt och jag är glad att vi åkte!

Lejonparken - det är mäktigt att klappa ett lejon!

Fredrik busar med en unge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar