torsdag 31 mars 2011

Tappad tand och katastrof



Nu har det hänt! Elle har tappat sin första tand och tandfen kom på besök. Igår kom Elle rusande mot mig när jag hämtade henne på skolan. Hela munnen var blodig men Elle hade världens smil på läpparna. Där i hennes hand låg den tappade tanden som tydligen precis kommit ut när hon ätit sin smörgås. Senare på kvällen lade hon den i sin sko och på morgonen hade den förvandlats till en peng.

Elle och jag åkte till gymmet för att simma lite. Hon är så duktig och crawlade fyra längder. Jag är superimponerad! När vi kom hem sa Elle på sin svengelska: "Mom, vad är det för noise?" Jag for uppför trapporna och i Elles badrum hade ett rör gått sönder vid toaletten och det bara sprutade vatten som från den livligaste fontän. Jag kunde inget göra än att ringa Fredrik som i sin tur ringde ägaren till huset och rörmokare. Hittade inte var huvudkranen till vattnet fanns men som tur var kom Rochelle, ägaren till huset bara 5 minuter senare. Hon stängde av vattnet och vi kollade skadorna. Elles badrum och rum var ordentligt vattenfyllda, upp till fotleden. Det är ju heltäckande mattor överallt som var dyblöta och måste bytas ut. Vattnet har gått igenom taket och ner på nedervåningen. Vi fick tömma några garderober i hallen men grejerna hade bara fått lite vatten på sig. De närliggande rummen har fått en del vattenskador på mattorna och vi får väl se hur det går. Nu kommer de killarna på måndag och ska kolla och mäta, elektrikern väntar jag på idag. Han ska kolla så ingenting är skadat där vattnet runnit igenom vid spotlightsen. Ja, vilken kväll det var!

4 kommentarer:

  1. Trillade in av en slump i bloggen och lämnar förstås en liten kommentar. Lägger även till er blogg i min blogglista över bloggande utlandssvenskar (http://swaussie.blogg.se/2011/march/svenskar-pa-vift-uppdaterad.html). En lista som bara växer och växer. Kul!

    Ha en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vad kul att du hittade oss. Vi gillar kommentarer. Vår blogg är kanske egentligen mer ett sätt att nå ut till vänner och familj i Sverige, så att de kan läsa om vad vi har för oss, än att göra några djupare reflektioner om skillnader i samhället. Däremot har vi omfamnat det sydafrikanska och umgås nästan bara med Saffers och reser runt en del i landet, så det kan nog finnas en hel del kul läsning om Sydafrika ändå. Nu i påsk ska vi resa till grannländerna, det blir det mycket information och bilder från Botswana/Zambia och Namibia. Styr in hit då för vidare uppdatering!

    Glad påsk!

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Jag kom också in på er blogg av en slump. Jobbar inom inköp på ett svenskt modeföretag och googlade "Lovika vante" för att få tag på en bild. Döm av min förvåning när jag ser en gepard bland alla lovika vantar. Gift med en sydafrikansk man var jag ju tvungen att utforska detta :) Har läst många av era inlägg och jag är glatt överraskad hur bra ni verkar ha det. Och efter att ha grubblat i många år om hur det skulle vara att flytta till Sydafrika och bosätta sig så verkar det ju fullt möjligt. Vore jättetacksam om jag skulle kunna få en email adress till er och ställa lite frågor, om ni tycker att det skulle vara ok?

    Vänliga hälsningar
    Ida
    idabostrom82@hotmail.com

    SvaraRadera
  4. Hej Ida,
    Det är lustigt hur man kan komma till olika ställen på Internet! Kul att du gillar bloggen och läser om våra "äventyr". Vi trivs väldigt bra här nere och har lyckats komma in bra i samhället och skaffat massor av vänner.

    Självklart kan du mejla oss, våra mejladresser är:
    jennie.wincent@gmail.com och fredrik.wincent@gmail.com.

    Vi kommer att vara bortresta ett tag nu, men svarar så snart vi kan.

    Vänliga hälsningar,
    Jennie och Fredrik

    SvaraRadera