torsdag 31 mars 2011

Rugby

Loftus - vid entrén

Et voilà - the Blue Bulls








Förra helgen var intensiv. Elle hade två födelsedagskalas och vi var på lördagskvällen även inviterade att slå följe till rugbymatchen mellan Blue Bulls och Lions (Pretoria vs Joburg).

Jag våndas över barnkalas och har fått köra runt Elle tvärs över Pretoria denna helg. Men det är mycket trevliga föräldrar från DSG och de ordnade så fina kalas. På fredagseftermiddagen var vi i Waterkloof och i lördags i Equestria. Som tur var bor Arno och Lucienne i närheten och Fredrik åkte dit när Elle och jag kalasade. Arno hittade förstås puben som låg rakt över gatan och var väldigt glad över att ha ett sådant trevligt ställe så nära hemifrån.

Hela gänget stuffades in i Hyundaien och vi åkte till Loftus. Det var mycket folk runt omkring arenan, en del hade grillparty och dragit med sig campingstolar och gazebo. Vi hade bra platser högt upp på läktaren med mycket plats för benen och Elle som också var med kunde klättra omkring.

Tydligen var handlade det om Super 15 (tror jag), där några lag från Australien, några från Nya Zealand och slutligen några från Sydafrika spelar mot varandra. De tar de fem bästa från vardera länder och gör en ny liga, jag vet inte om fördelningen är helt jämn. Jag som aldrig sett rugby live förut tyckte första halvleken var ganska tråkig med få poäng men andra kom igång rätt bra. Det är en rätt tuff sport och spelarna är stora!

Vi avslutade kvällen med grillad korv hos Böhmer/Sterling. Elle som haft full rulle hela dagen somnade utslagen i deras soffa. Hon var supertrött. Hon gillade rugbyn och börjar väl vänja sig vid att hänga med oss överallt.

Hela gänget.

Maskoten för Blue Bulls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar