måndag 21 mars 2011

Långhelg

Tjejerna.

Shaka ska springa men var inte riktigt på humör.



Shaka poserar och låter sig klappas!

Strutsbebis!

Vildhundar med dåligt bordsskick!

Cheetahs som ska placeras ut i det vilda!

Den här gångna veckan har bestått i att ta itu med alla åtaganden på Elles skola. De har nämligen en stor charity drive på DSG. Det ska va bake sale, det ska stickas små lappar som ska bli filtar (jag har inte stickan sedan sjunde klass när det gjordes lovikavantar!) och det ska köpas in diverse saker. I fredags fick Gerda hjälpa mig med stickningen, behövde fräscha upp mina stickningskills lite.

I lördags hade vi bokat en guidad tur på De Wildt Cheetah Center. Elles bästa kompis Mikal och hennes mamma földe med oss dit till Elles stora förtjusning. Det bjöds på en uppvisning när de fick kissarna att springa, vi fick klappa en King Cheetah och sedan guidas genom deras park med alla möjliga djur som de har uppfödningsprogram med. Skillnaden på denna park är att de släpper ut så många djur i det vilda som möjligt och därför är det få djur man får interagera med. De hade några Ambassador Cheetahs som får vara frontfigurer. Tydligen är hanarna lugnare och behagligare att ha att göra med än honorna. Detta märktes tydligt när vi gick förbi deras inhägnader med Elle och katterna kom med världens fart mot oss, tydligt intresserade av våra småknattar. Något i lagom storlek att leka med!

Vi fick sedan känna på Shaka, deras hane. Han låg och spann trots att han låg på ett bord, omringad av främmande människor. Så fantastiskt vacker och man är ganska imponerad att det faktiskt går att träna dessa djur. Vildhunden å andra sidan går inte alls att interagera med på ett mer närgånget plan.

Efter vår guidade tur åkte vi till Jasmyn Windmill Restaurant. De har även en stor saluhall med en massa gott. Vi köpte en del marmelad och fikon i sockerlag som gör sig fint till ostar.

Hemkomna slocknade vi i soffan och tog en liten lur. På kvällen var vi bjudna till Lynn och Warren på middag. Elle som inte hade sovit under dagen somnade ganska tidigt så vi fick en kväll i endast vuxet sällskap. God mat och trevligt sällskap! Långhelgen har fortgått i långsam takt och vi går och fixar här hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar