fredag 16 april 2010

Plettenberg Bay och Jeffrey’s Bay (eller Plett och J-Bay som man säger lokalt)

Vi lämnade Knysna tidigt för att åka till Plettenberg på Ocean Safari. Vi anlände utan problem och gav oss ut i en tolv meter lång motorbåt. En traktor skjutsade ut oss från stranden in i vågorna. Vi behövde inte åka långt förrän vi fick se flasknosdelfiner. De surfade på vågorna och det var mäktigt att se hela flocken komma ut ur vattnet på samma gång. Fredrik fångade det hela på bild.

Vi fortsatte sedan ut till havs en bit för att försöka få se Bridal Whales. Det var inte lika lyckosamt men jag och några till lyckades se deras utblås på ett ganska stort avstånd. De rackarna kan ju dyka ner och vara under en bra stund och kom vi för nära med båten skulle de fly iväg. Sälarna var mindre blygsamma och det fanns en hel koloni utanför stan. De var helt underbara där de låg och stekte sig på klipporna eller lekte omkring i vattnet runt båten. Det gick rätt höga vågor ute på havet och vi var rädda att Elle skulle bli sjösjuk men hon slumrade till och med till en stund. Fyra andra kräksjuka ombord räckte.

Elle känner på havet i Plettenberg Bay efter lunchen

På eftermiddagen styrde vi mot J- Bay och vårt nästa boende. Huset låg precis vid havet. I bilen lovade vi Elle att vi skulle gå ner till stranden så fort vi kunde och det fick vi lov att göra. Vi samlade snäckor och badade i vågorna. Vattnet är inte jättevarmt men helt klart badbart, för en nordbo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar