fredag 16 april 2010

Addo och Cavers



Uppe tidigt och iväg innan åtta. Vi åkte in i Addo National Park, kända för sina elefanter, för att få se just elefanter. Och elefanter fick vi se… massor Tyvärr fick vi inte se hjordar av flera hundra individer men vi fick se mycket elefanter. Tyvärr såg vi inga lejon men zebror, en buffel och några kudus. Vi var rätt nöjda med vår game drive redan vid ett, tog en fika och köpte en mjukiselefant till Elle. Sedan bar det av till Bedford och Cavers Guest House.

Det var en riktig pärla, visade det sig. Inbäddat bland bergen i en lummig oas med stora träd och en riktigt vacker trädgård. Rozanne och Kenneth Ross, hon skötte sitt guest house och han skötte bondgården.

Det var en mycket fin gård med mjölkkor, hästar, merinofår, angoragetter, grisar och höns. Vi fick en rundtur av Kenneth och fick se korna mjölkas, hälsa på kalvarna och även gosa lite med Toffee, ett föl som växt upp på flaska sedan hennes mamma dött när hon var riktigt ny i världen. Hon var så söt, kolafärgad därav namnet och mycket busig. Hon nafsade Elle i håret när hon skulle klappa Toffee. Kenneth visade sig kunna en del om Sverige. Mjölkkorna, rasen, var från Sverige. Det var också roligt att baggarna var köpta av the Rubidge’s farm Wellwood i Karoo. Ni vet den där gården vi stannade på utanför Graaff- Reinet. Det är tydligen en välkänd gård i SA. Kenneth tyckte vi hade läst på bra och stannat på bra ställen.



Senare avnjöts en fantastisk middag, lamsmstek och grönsaker i bästa farm style. Ni ska också få se bilder på vår egen cottage. Vi har haft sådan tur hela resan och fått större rum än bokat. Ibland ska man ha tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar