tisdag 24 november 2009

Vardagen!

Nu börjar huset bli färdigmöblerat. Det börjar kännas mysigt och hemma. Elle stoltserar med tre rum: ett sovrum med tillhörande badrum och ett lekrum.

När alarmet installerades skickade vaktbolaget två killar som till en början verkade göra ett bra jobb. en av killarna visade att han borrat lite fel, det såg inte så farligt ut så jag lät det vara. På lördagen, dagen efter, badade vi i poolen. Fredrik såg plötsligt lite förbryllad ut. Vad var det på väggen? En av killarna hade borrat ett hål rakt igenom väggen? Putsen på fasaden hade trillat bort på ett stort område. Vi gick in i rummet för att undersöka hur det såg inifrån. Ve och fasa, ena väggen var full av svart borrdam, sängen och gardinerna. I väggen fanns tre hål, varav ett rakt igenom. Ingen av killarna sade något, den som var ansvarig för röran hade försökt dölja det med att dra för gardinen. Det blev ett stort pådrag och managern på vaktbolaget kom för att inspektera och lovade att stå för kostnaden för att återställa allt. Mattrengörare, hantverkare, kemtvätt etc. Nu är nästan allt klart, väggarna är nästan återställda, fattas bara att måla ytterväggen och mattrengörarna kommer imorgon. Rummet måste bli färdigt innan släkten kommer i december.

Det kanske inte låter så farligt men då har ni inte upplevt tidsuppfattningen här i Sydafrika! När de meddelar att de kommer vid tio på morgonen, kan det innebära tre på eftermiddagen. då sitter man och väntar snällt på dem. Nu efter några månader börjar man bli luttrad och be dem ringa när de är på väg. Eftersom vi bor i ett Estate måste de anmälas i gaten och så måste man ju vara hemma och släppa in dem. T I A - This is Africa!

Fredrik arbetar och Elle är i skolan på dagarna. Trots att jag är hemmafru har jag en full kalender. Tills nu har mitt mission varit att försöka göra det mysigt här hemma. Jag tycker nog att jag börjar lyckas nu.

Ska publicera lite bilder från huset. Vill bara visa vår dotter som gärna poserar framför kameran. Se och jämför bilden från Nice 2006 och från Irene Village Mall 2009!

Nice 2006

Irene Village Mall 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar