måndag 16 november 2009

Damaseani

I helgen hade vi avslutning med en kollega som har varit i Sydafrika i 2,5 år. Som sagt så är det dags för honom att åka hem till Sverige igen.
Han hade ordnat en helg på en bush-camp för oss svenskar härnere. Vi var på en lodge som heter Damaseani som ligger ca 2,5 timmar norr om Pretoria.


Det var familjen Wincent och familjen Zetterlind som åkte upp i deras buss i lördags. Det mest spännande på uppresan var att papporna behövde köpa öl och vi stannade vid vad vi trodde var en affär, men visade sig vara en bar. Som tur var hade de take-away om man gick runt på baksidan. Jennie blev lite orolig inne i bilen när personalen tog runt oss på baksidan, hon hade ju trots allt fem barn i bilen och det var inte det allra trevligaste stället att stanna på...
Väl uppe vid lodgen så fick vi kolla på när Sabel- och Elandantiloper blev matade. Innehavarna föder upp dem för försäljning och vi kom riktigt nära; mäktigt!
Sen var det bad i poolen för alla barnen och matlagningen för oss vuxna. Det blev grillad impala med massor av goda tillbehör. En sak vi lärde oss var att insekter i Afrika är stora, vi hade bland annat en bönsyrsa på ca 5 cm som sällskap i sovrummet.
På söndagen var det dags för hemfärd igen, men först tog vi en bush-promenad med en guide. Det är inte helt smärtfritt att promenera 4 km i bushen när det är 32 grader varmt och man har fem barn i åldrarna 4-8. Dock glömdes pärsen bort då poolen kom i sikte!
På hemvägen fick Jennie premiärvisa sitt körkort, dock fattade inte polisen riktigt konceptet med svenskt körkort i kombination med internationellt sådant, så han skickade vidare oss för att spara lite huvudvärk.

Pappa och dotter ute i bushen.

Sabelantiloper

Vår sovrumspolare... bönsyrsan!

1 kommentar:

  1. Ser inte så trevligt ut, biter den?
    Olivia & Nossi mår gott. kram Raija.

    SvaraRadera