söndag 22 november 2009

Lucia 2009

Ännu en jobbig arbetsvecka som startade med en timmes massage och en ansiktsbehandling. Veckan följde med joggingturer, tennislektion, sångaktivitet med Elle på "Kindermusik", shopping och diverse annat. På fredagen den 20 november började hemmafrun med att hämta 300 cupcakes som skulle till Saabs Luciaföreställning featuring fam. Wincent och fam. Zetterlind med mormor och morfar som förstärkning. Även tre andra Saabare var med och hjälpte till.

I ren house wife-anda åkte jag först till ett födelsedagsparty jag var inbjuden till tillsammans med flera andra Irene house wives. Vi började att värma upp med stark glühwein, redan klockan elva på förmiddagen. Sedan hastade jag vidare för att plocka upp alla barnen på dagis för att transportera oss till Saab och den annalkade Luciaföreställningen.
Tåget bestod av 5 barn och 9 vuxna sjöng de vanliga lussesångerna. Elle var Lucia och hon klämde i extra i "Hej tomtegubbar". Detta resulterade i att hon började om på sången när alla andra tystnat, hon tyckte det blev mycket pinsamt. Vi misstänker att Elle hört den sången förut eftersom den används som snapsvisa vid det Wincentska julbordet varje år. Det är den enda snapsvisa vi kan!
Efter sång bjöds det på glögg, som sydafrikanerna kokat vid uppvärmningen, pepparkakor och cupcakes i svenska färger. Det var uppskattat av sydafrikanerna. De mumsade glatt på vad som bjöds.

Hela gänget, dock saknas en stjärngosse

Alla barnen är redo för Luciatåg!

Vid två for jag och Elle till en väninna i Irene. Vädret förra veckan var kallt, ska ni veta, runt 15 grader. Husen är dragiga och byggda för 30 graders värme. Lynn gjorde en brasa och eftermiddagen började med te men gick snabbt över till Sherry. Glöd för kropp och själ! Det blev mycket snack om det ena än det andra. Sydafrikanska kvinnor sladdrar lika mycket som de svenska! Maken ringde vid 17.30 och det var bäst att pallra sig hem. Vi värmde upp överbliven pizza och gjorde upp eld i öppna spisen. Elle och jag somnade gott i soffan vid elden och Fredrik kollade på film. Huset var så kallt i övrigt att man inte ville lämna TV-rummet och brasan.

2 kommentarer:

  1. har ni redan firat Lucia, är inte det lite tidigt... (och om det står något om det i texten ovan så vet du ju att jag tittar mest på bilderna)...:)??

    //Fredrik

    SvaraRadera
  2. Tja, Fredrik vad ska jag säga!!?? Hoppas läroböckerna på KTH hade mycket bilder! :)

    Visst firade vi Lucia lite tidigt med tanke på att folk går på semster här i december! Dessutom vet väl inte sydafrikanerna när vi firar lusselelle???
    / J

    SvaraRadera