fredag 19 november 2010

Kidz-R-Kidz julkonsert!

Sång och dans

Snövit och prinsen gifter sig.

The elephant walk like this and that, he's terribly big and he's terribly fat,
he has big ears and he has big toes,
but godness gracious, what a nose...





Elle är trädet som dansar.





Jag sitter och väntar på att min kära dotter ska vakna. Hon har efter blivit ganska starkt medecinerad och sovit i stort sett hela dagen. Förra helgen kräktes hon, detta har upprepats i veckan och hon har hostat hemskt mycket senaste veckan. Igår, torsdag, började febern komma. Trots feber ville hon göra sin konsert, vilken de övat till de senaste månaderna, det var förståeligt. Men stackars liten, hon led nog igenom konserten.

Idag åkte vi till Intercare, vår närmsta vårdcentral och Dr Freshe diagnostiserade bronchitis men ville även testa lillan för malaria. Ja, vi var ju faktiskt i Krugerparken för två veckor sedan men risken är nog väldigt liten men de tar sådant seriöst här nere. Man tar inga risker, infektioner som uppkommit en tid efter besök i malariaområden kan vara malariarelaterade. Så stackars Elle fick ta ett blodprov, vilket var mycket traumatiskt. Pappa Fredrik är ju inte så förtjust i sprutor och har nog överfört denna olust till Elle. Det gick bra men hon storgrät och det är första gången på länge jag hört Elle gråta på riktigt.

Konserten igår var lite speciell. De hade gjort en variant av Snövit där massor av olika djur dök upp. När har ni läst om lejon, elefanter och apor i Snövit? Elle var träd, hon var jättesöt i sin träddräkt och dansade omkring på scenen. Men vi kunde se att hon inte mådde bra. Konserten höll på i en och en halv timme, ljudet på förstärkarna försvann och barnen fick sjunga själva utan musik och egentligen gjorde detta ingenting för då kunde vi höra barnen sjunga. Rektor Esmee var i upplösningstillstånd och lät barnen bitvis inte fortsätta för att musiken inte var igång. Det var lite synd faktiskt. Efteråt hölls tacktal efter tacktal och vi visste att Elle satt i bakgrunden och led, det gjorde de andra barnen också. Tänk dig att vara 5 år och sitta stilla i två timmar, förutom när du ska uppträda i kanske totalt 3 minuter. Alla tacktalen tog faktiskt en halvtimme!

Vi är superstolta över vår tjej och ska nu se till att hon blir frisk. Det är två veckor kvar på dagis och sedan hägrar skolstart i Januari.

1 kommentar:

  1. Elle var jätte söt! Ska inte visa detta inlägg för N & A för då blir de avundsjuka. Men personligen tycker jag att det är skönt att vi slapp vara med!

    SvaraRadera