onsdag 10 mars 2010

Swimming Lessons

Ser ut som ett proffs.

Dyker efter ringar på botten.

Flyter på egen hand.

Övar crawl.

Margie utövar sin magi, Elle älskar numera att leka i vattnet och har inget emot att få vatten i ansiktet.


Det blir mycket om Elle här men vi gör det för mor-och farföräldrars skull. De behöver vara delaktiga i sitt barnbarn.

En av tjejerna jag umgås med heter Margie. Hon skiljer sig lite från de andra tjejerna då hon faktiskt jobbar! Hon jobbar förvisso hemifrån som frisör och har även simskola i sin pool på tomten. Hon är väldigt duktig med barnen och Elle älskar henne. Hon är den vuxna personen utanför skolan hon känner sig tryggast att tala engelska med.

Lektionen är ca 10 minuter, sedan får hon leka i poolen på egen hand medan Margie tar sig an en ny elev. Elle har gjort otroliga framsteg. Hon kan simma under vatten. Hon börjar lära sig att simma bröstsim ordentligt, crawl (och den koordinationen för en femåring är minsann inte lätt) och att flyta på egen hand. Vi har fullt sjå att få henne att stänga ute vattnet från mun och näsa när hon går under vattnet.

Simningen kommer pågå mars ut sedan blir det nog för kallt. Vi börjar gå mot vinter här, nätterna är kallare och man märker att det inte blir lika hett på dagarna. Fortfarande kan det bli 30 på dagarna, skillnaden är knapp märkbar men jag känner att det är något annorlunda i luften. Vi tänker fortsätta med simningen i september när våren är tillbaka.

2 kommentarer:

  1. I september får killarna hänga på! Det ser jätte roligt ut!

    SvaraRadera
  2. Och det bästa är att det kostar 37 Rand per gång. :)

    SvaraRadera