måndag 21 februari 2011

Hadeda Ibis i trädgården

Monkey klättrar upp i trädet.

Kolla in vad taggigt det är.

Honan kollar oroligt in vad som händer.

Hanen har full koll på Monkey.

Bara lugn, han kan ta sig ner själv!

Vi kanske har nämnt något om fågellivet här förut. I vårt taggiga Acaciaträd har vi hela tiden haft en liten vävarfågel som flitigt byggt bon som honor lika flitigt förstört. Härom dagen upptäckte vi att Baabaafåglar också gjort bo i trädet. Detta är mycket förvånande eftersom trädet är nära huset och katterna stryker omkring här. Vi har ju hört mycket skränande på sistone och detta är just för att fåglarna alarmerar så fort katterna är i närheten. Monkey tycker särskilt om att klättra upp i trädet, trots stora taggar för att reta fåglarna. Fåglarna är så stora att de knappt ens är rädda för katterna. Men de skränar inte mindre för det.

Hadeda Ibis är en stor, ca 75 cm, högljudd fågel. "It has a distinctively loud and recognisable haa-haa-haa-de-dah call that is often heard when the birds are flying or are startled, hence the name." Den är gråaktig till färgen med lilaskimrande vingar och en stor kraftig näbb. Det finns en skröna som säger att fågeln är rädd för att flyga och därför avger detta hemska läte när den börja lyfta. Vi tycker mer den låter som den säger baa - baa - baa, därav vårt smeknamn för dem. De kan verkligen väcka en på morgonen med sitt hemska läte. Vi kommer nog inte sakna dessa bevingade varelser när vi åker hem till Stockholm med mer lugnande trafikljud och klapprande hästhovar nedanför balkongen. Inga myggor och flugor och diverse småkryp. Mitt myrkrig har för övrigt eskalerat och jag får torka golvet kring kattmaten hela tiden. Helt otroligt vad myror det finns och de älskar Royal Canin Sensitive.

2 kommentarer:

  1. Hahaha... typiskt katter att retas! =)

    Vi hade oxå jätteproblem med myror i matskålen... de lärde sig t.o.m ta sig över vattenkanten på våra "anti-ant-bowls". Men sen vi köpte "myrhus" (gröna, runda, på PnP) så har myrorna helt försvunnit! =)
    /Lindah

    SvaraRadera
  2. Jo, vi har dem också lite överallt. Får väl försöka placera dem bättre. :)

    SvaraRadera