söndag 6 februari 2011

Camping i Pilanesberg

Soluppgång i Pilanesberg

Yellow beaked hornbill

Det är en Blackbacked Jackal som kommer springande

Det har regnat mycket den senaste tiden

En liten klipspringer sitter och spanar

Fredag strax efter lunch pinnar vi på och hämtar upp Elle från skolan och styr kosan mot Manyane, Golden Leopard Lodge, utanför Pilanesberg. Det dröjde inte länge förrän Elle började gäspa och frågade om hon fick ta en nap när vi kom fram. Vi tyckte att det var bättre att sova i bilen så skulle resan kännas kortare. Hon tog oss på orden och somnade direkt.

Vi åkte med Fredriks kollegor, de flesta hade redan kommit upp och låg och plaskade i poolen när vi kom fram. Tältet vi hyrt var rymligt med riktiga sängar och en stor kyl/frys. Vi hade bara en grill och inga kokmöjligheter men å andra sidan är Fredriks kollegor ena riktiga baddare på att campa och har riktigt seriös utrustning. Vi blev mycket imponerade av deras husvagnar och bilar som klarar vilken terräng som helst. Många har släp som är för förvaring men man kan sätta sitt tält på det så man inte är utsatt för farliga vilda djur.

Camping à la Sydafrika

Bollspel och glada miner

Sydafrikanska män som diskar?!

BBQ-fan, 90% kul, 10% effektiv

Vårt tält

Vi åt gott hela helgen, vi åkte på game drives och vilade ut oss ordentligt. Tyvärr bjöd inte Pilanesberg på några leoparder men vi såg en massa annat smått och gott, mest fick vi njuta av underbart vacker natur. Efter allt regn här i SA under januari månad har naturen växt med våldsam fart.

Tjejerna myser i väntan på maten

På kvällarna grillade vi och snackade, tänk att mat alltid smakar så gott ute i friska luften. När mörkret lagt sig letade impalor och zebror sig in i lägret, de måste väl känna sig säkrare med oss än ute i det vilda. Man kunde vara någon meter ifrån dem och de rörde inte fena. På morgonen raidades lägret istället av babianer och mongooser, de försökte hitta något ätbart.

Gung-ho-badtjej

A band of banded mongoose

Secretary bird, inte helt vanligt att man får syn på dessa

Fölet som gosar med sin mamma

Kudusarna har också fått barn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar