måndag 2 augusti 2010

Mauritius

Vår fina hyrbil.

Beachen vid resorten.

Baren vid solnedgång.

Sista dagen vid poolen.

Sockerfabriken.

Vattenfall.


Marken som är färgad.

En hög med krokodiler.

Här tog Elles mjukiszebra Choppie ett gyttjebad.

Han är 96 år gammal!

Pappa och dotter har barhäng.



En blivande proffsfotograf.

Fredrik nere vid havet!

Elle samlar snäckor.

Hotellreceptionen.



Lunchrestaurangen

Stora poolen.

Fredrik och Elle första dagen.

Vi hade några kalla veckor och fick ha golvvärmen ordentligt uppskruvad. Vi mer än fördubblade vår elräkning. Men det var det värt. Dessutom gick det åt en hel del ved, vi hade många mysiga kvällar vid brasan. Eftersom vi var förutseende bokade vi en semester vid varmare breddgrader. Resan gick till Mauritius den 18 juli. Det är bara en flygresa på fyra timmar härifrån.

Vi landade på söndagkvällen och det var redan mörkt. Vi fick veta att vädret var lite oförutsägbart. Lite regn och lite sol, om vart annat. Men det var varmt, man kunde fortfarande gå i t-shirt och shorts. Elle hade ju fått med sig en förkylning från skolan och var sjuk måndagen och tisdagen. Men vi plaskade ändå lite i havet och i poolen. Vi fick en bra hostmedecin av sjuksystern på hotellet.

Resorten var helt underbar, den ligger på den lugnare delen av ön. Vi hade ett stort rum och ett extra rum för Elle. På området fanns flera pooler, restauranger och ett spa. Det fanns även några souvenirshoppar där Elle köpte en Drontfågel. ni vet de där fåglarna som varit utdöda i mer än hundra år.

Vi hyrde bil en dag, en liten Renault Clio med en 1,2 litersmotor. Det var lite märkligt att åka en sån bil än den SUV vi har hemma. Den hade lite svårt att klättra i bergen och Fredrik sa att det var inte han som körde sakta utan att bilen som inte orkade uppför. Han hade tydligen plattan i botten! Vi besökte en krokodilfarm som också hade andra djur, sköldpaddor, apor, fiskar etc. Elle fick rida på en sköldpadda, han var 96 år och parkens äldste. Gigantisk och nästan lite läskig.
Vi besökte även Chamarel - the 7 coulored earth. Jorden har av olika järn- och koppar oxider färgat marken i olika färger, från röd till mer lila och blå. På torsdagen besökte vi en gammal sockerfabrik. Hela ön är täckt av sockerrörsodlingar. De hade gjort om fabriken till ett museum och man fick en god överblick över öns historia och hur viktigt sockret varit för Mauritius. På slutet av turen fick man provsmaka olika sorters socker och Elle tog friskt för sig.
På frdagen var sista dagen med bil och även den finaste dagen på hela veckan. Vi skulle bara göra en kort utflykt till Floréal där det fanns butiker som säljer tyger. Tyvärr körde vi fel vid flera tillfällen och blev mer och mer irriterade. Tiden rann iväg och vi stannade vid ett shoppingcenter, fikade och shoppade lite och åkte sedan tillbaka till hotellet. tyvärr hade klockan hunnit bli så mycket att vi knappt hann få oss någon sol.

Maten på vårt hotell var så fin. Vi åt riktigt gott hela veckan. På onsdagskvällen åt vi middag där ett sydafrikanskt vinhus skulle promotas. Det var väldigt gott och vi fick träffa killen bakom vinerna, vingården ligger i Paarl och vi ska nog åka dit när vi besöker Cape i jul.

Vi njöt hela veckan och bestämde oss för att någon gång i framtiden åka tillbaka. Det är helt enkelt värt ett besök även om det är mycket dyrare än att semestra i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar