måndag 2 augusti 2010

Fotboll, fotboll och åter fotboll.

Soccer City

Loftus

Det var kallt!

Go Bafana! Det var rörande hur många som
stötte Bafana och viftade med den sydafrikanska
flaggan!

Matchen igång!
Lite käk innan.

Johannesburg och så kan ni se hur folk
bussades till och från Soccer City.

De flesta höll på Holland.

Glada supportrar.

Hörna.

Nåväl, VM tog slut för flera veckor sedan men vi har liksom kommit ur koman ännu. Därav så dålig uppdatering av bloggen. Men sanningen är också att det inte hänt så mycket, Fredrik har jobbat och jag och Elle har hängt med Irenekompisarna.

Nåväl, fotbollen var riktigt spännande. Det blev fotboll på TV ständigt. Vuvuzelorna tutade i ett och flaggor viftades med entusiasm. Första matchen vi såg live var Holland - Danmark. Vi kan väl säga att supportrarna till Danmark var få utan att överdriva. Jag och Miriam köpte varsin dansk flagga och försökte stödja vårt kära grannland. Men matchen var tråkig, man bara satt och längtade till slutsignalen. Det hände nästan ingenting på 90 minuter. Däremot var arenan helt otroligt häftig. Soccer City ser på utsidan ut som ett rymdskepp. Det är runt och bulligt och har en färg som smälter in perfekt i den brunröda afrikanska jorden runt omkring. Helt klart värt besväret. Sedan kan man väl säga ett och annat om logistiken, att transportera stora massor av folk är inget Sydafrika är direkt bra på, vi kan väl säga att det inte finns någon tradition här av kommunaltrafik. Vi köade länge för att komma på bussen som skulle ta oss till Soccer City.

Match nummer två var på Loftus i Pretoria. Det är arenan som Blue Bulls spelar på, rugbylaget här i Pretoria. Det var lätt att ta sig dit. Vi körde i vår bil och Warren och hans kompis Chris åkte med. Vi parkerade där Chris jobbar, det ligger kanske en kvarts promenad från Loftus. Vi gick till en restaurant och käkade och värmde oss med lite vin. När det var ca en halvtimme kvar till matchstart gick vi till arenan. Loftus är inte lika stort som Soccer City men en mycket trevlig arena. Matchen var mellan Sydafrika och Uruguay. Stämningen var på topp, folk hejade förtås på Bafana. Men det var svinkallt. Det var några minusgrader och vi var varmt klädda med mössor och vantar och filtar som Lynn packat ner åt oss. Tyvärr förlorade Sydafrika men det var en roligare match en den förra. Men hu, vad vi frös!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar