fredag 29 oktober 2010

Elle, en DSG-tjej

Sitter just nu på vår patio och njuter av den svala kvällsluften. Fredrik har fortfarande inte kommit hem från fredagspuben så jag har tänt grillen själv och allt verkar under kontroll så långt.

Idag har vi varit på New Girls' Tea på Elles nya skola, St Mary's DSG. Vi glömde naturligtvis kameran men får beskriva i ord istället. Vi välkomnades av den lilla kören i kapellet, rektor sade några ord och sedan ropades eleverna ropas upp och fick komma med sina nya lärare. Elles heter Melanie Hussein och jag vet av säkra källor att hon är en toppenlärare. Föräldrarna bjöds under tiden på fika och vi är glada att få träffa många trevliga föräldrar.

När det var dags att hämta Elle fick vi tillfälle att säga några ord till läraren och sedan var hela tillställningen slut. Vi styrde kosan mot skolshoppen och köpte uniform och diverse tillbehör. Vi shoppade för nästan 1400 kronor! Barn är dyra i drift i Sydafrika. Skolavgifterna är mellan 35-40 000 (för de mindre barnen) per år i privata skolor och bara inskrivningen av Elle, att vi accepterat platsen, kostade 9000 kronor. Man kan betala månadsvis eller hela beloppet på ett bräde. Vi har tur då företaget bekostar hela kalaset. Men våra Irene-vänner har flera barn per familj och bekostar allt själva. Man baxnar nästan när man hör vad det kostar att ha barn i det här landet, om man vill att de ska få en bra utbildning.

Vi tog ett foto på Elle i sin uniform så att ni ska få se vad fin hon är.

1 kommentar:

  1. Skönt att slippa rosa och diskussionen på morgonen eller hur ;)
    /Stefan

    SvaraRadera